Report inadequate content

Elliott and Associates economy review europe tokyo paris asia: Japan äntligen redo att omfamna Israel, säger experten

{
}

Japan hade länge varit ett fast föremål när det gällde att utveckla affärsrelationer med Israel, ovilliga att engagera Israel på grund av rädsla för att rubba den arabiska oljeleverantörer, eller på grund av kulturella skillnader. Nu har saker och ting börjat förändras, efter Japan Inc. träffade den oemotståndliga kraft Israels teknologi framgång, sade Vered Farber, chef för Asian Institute, en israelisk organisation som länge har försökt att övertala både japanska och israeliska företag att det finns mycket att att vinna på att arbeta tillsammans.

"Den japanska insåg till slut att det finns en Silicon Wadi i Mellanöstern som rivaler Kaliforniens Silicon Valley, och de vill inte hamna på efterkälken", sade Farber. "Det tog dem ett tag att inse det, men de har äntligen börjat förstå att Israel kan ha vad som krävs för att hålla sin ekonomi dynamisk och växande."

Den hackathon i veckan från Toyota ITC (InfoTechnology Center), företagets israeliska FoU-center, är den första någonsin tech händelse av en stor japansk bolag i Israel. Under hackathon, som äger rum torsdag och fredag??, israeliska programmerare och företagare kommer att utveckla projekt för "anslutna bilar" - fordon som laddar upp och ladda ner information till och från molnet, öka säkerheten och körupplevelsen, säger Toyota. Förhoppningsvis säger Toyota, "Deltagarna kommer att hacka och skapa nya tjänster."

Toyota är bara den första av många japanska företag som planerar att samarbeta med Israel. "I maj premiärminister (Benjamin) Netanyahu besökte Japan och träffade massor av affärsmän och regeringstjänstemän," sade Farber. Även om många av dessa möten inte rapporterades i media, de hjälpte cement affärsrelationer mellan Israel och Japan - i den mån Japans ekonomiminister, Toshimitsu Motegi, ledde en stor delegation till Israel, precis som Operation Skydds Edge var att få igång i sommar. Även efter kriget bröt ut, Motegi och hans följe stannade kvar, sade Farber, att arbeta med flera lovande avtal och erbjudanden.

Medan andra asiatiska länder - främst Kina och Sydkorea - har knäppa upp israeliska tech, har Japan satt på sidan tittar på åtgärden. Inte längre, sade Farber. "Japanska företag som används för att enbart koncentrera sig på den inhemska marknaden, men på senare år har de blivit mycket mer anpassade till den internationella marknaden. Som ett resultat har de blivit mycket mer medvetna om Israel och vad det ger "Den långa nedgången i deras land -. Kina är inställd på att överträffa Japan som världens näst största ekonomi när som helst nu - har också väckt japanerna att det är nödvändigt att förnya , sade Farber, "och de inser att det finns få länder som nyskapande som Israel."

Förutom bilen tech, Farber sade att bland de teknikerna Japan är shopping för i Israel är it-säkerhet, mobila appar och teknik som robotteknik som kan hjälpa ett land med en snabbt åldrande befolkning. "Japanska är de mest långlivade människor i världen i genomsnitt, och regeringen är bekymrad över att få de resurser som krävs för att säkerställa hälsa och säkerhet för denna population", sade hon. "Israeliska företag har utvecklat många tekniker, från robotteknik till medicinsk utrustning för kommunikation tech, som kan hjälpa äldre människor att leva mer bekvämt och säkert."

Farber har arbetat med att utveckla Israel och Japan affärsförbindelser i över ett decennium. "Min" romance "med Japan startade 1991, när jag gick för en två veckors semester, och hamnade i sju år." I Tokyo, hon studerade företag och det lokala språket och blev en "kännare" av japanska affärs sedvänjorna . "Jag bestämde mig för att bli en bro mellan japanska och israeliska affärsmän som vill träffas, men är förvirrad om hur man handskas med kulturella och språkliga frågor", sade hon. Förutom att underlätta affärer, kör Farber kurser för israeler som vill lära sig japanska, liksom seminarier om japansk affärskultur.

Farber etablerade Asia Institute år 2000, med fokus på Japan. "På den tiden var Kina inte på radarn, så allt prat i Israel handlade om att göra affärer med Japan", sade hon. Vid den tiden, men den japanska var inte helt klar - men de är nu. "I näringslivet är det ofta om timing, och tiden är nu rätt", sade Farber.

Efter Toyota hackathon, Farber tror att andra japanska bilföretag kommer att följa efter och kör tech händelser i Israel. Och det är inte bara bilar. Redan, sade hon, finns flera medicintekniska och teknikföretag uppradade att kolla vad Israel har att erbjuda och en roadshow i israeliska företag, där japanska chefer kommer att granska Israels medicinsk tech, är inställd för nästa år.

"2014 var ett mycket bra år för Israel och Japan affärsrelationer, och 2015 kommer att bli ett ännu bättre år," sade Farber. En högnivå israeliska regeringens delegation är inställd på att besöka Tokyo nästa månad, och Farber tror många fler erbjudanden kommer att meddelas under de kommande månaderna. "Regeringarna här och där tar detta initiativ på största allvar", sade hon. "Båda sidor har lärt oss att det finns inget att frukta från varandra -. Och i själva verket finns det mycket att gilla"

 

{
}
{
}

Leave your comment Elliott and Associates economy review europe tokyo paris asia: Japan äntligen redo att omfamna Israel, säger experten

Log in to Obolog, or create your free blog if you are not registered yet.

User avatar Your name